Blog

Help, deze shit had ik toch al gehad met mezelf😅

 

Help, deze shit had ik toch al gehad met mezelf?

Herken je dat? Het gevoel dat je wéér in het zelfde stukje zit met jezelf? Het gevoel dat wéér dezelfde pijn opkomt en dat wéér dezelfde littekens opengaan? Zodra je het onderkent, is de neerwaartse spiraal al in gang gezet.

Ik krijg dan zo’n alles-overtuigend stemmetje in mijn hoofd dat zegt dat ik niet deug en dat ik het niet kan. Ik weet niet hoe dat met jouw stemmetje gaat, maar de mijne bevestigt mijn gevoel maar al te graag! Zo duik ik vol overgave in mijn oude ellende en is de cirkel weer rond.

Maar weet je dat het soms ook gewoon een groeiproces is? Soms moet die pijn jouw uitdagingen duidelijk maken. En met wat inzicht komen ze dan getransformeerd weer terug. Je herkent de pijn nog wel, maar je wordt er niet meer helemaal in ondergedompeld.

In een nieuw kader zien die oude problemen of uitdagingen er ineens heel anders uit… Soms is het goed om te onderkennen welke stappen je allemaal hebt gezet en wat je gaandeweg al hebt geleerd. Misschien ben je ondertussen juíst wel heel goed geworden in iets wat je vroeger niet kon!

Als je de volgende keer denkt “Help, deze shit had ik toch al gehad met mezelf” is het goed om eens achterom te kijken en te beseffen wat je allemaal al hebt gedaan. En zeg dan tegen dat stemmetje dat je trots bent!

 

Groeipijn

Groeipijn 

Herken jij dat ook, dat je steeds weer hetzelfde gevoel hebt waarin je vastloopt? Als een trigger komen dezelfde situaties telkens terug op je pad. Wéér voel je die angst, wéér heb je pijn van je oude wonden en wéér krijg je dat gevoel dat je zo klein maakt.

Maar bedenk je dan dat je niet enige bent. We stoten allemaal onze neus en we lopen allemaal schrammen en littekens op. Daardoor groei je.

Op het moment dat je zo’n litteken opdoet, bedenk je dat je dát nooit meer mee wilt maken. Daarom is het een natuurlijke reactie dat je wegduikt als je diezelfde pijn herkent. Je kijkt dan met je oude “littekenbril” naar die situatie. Maar die bril kun je afzetten. Je kunt vanuit het nu naar die situatie kijken. Is het wel dezelfde pijn of ben je ondertussen een aantal stappen verder?

Is het niet zo dat die situaties terugkomen op je pad om je te laten groeien? Dat kun je zien als je je niet verschuilt achter die oude littekenbril, maar hem opzij legt. Als je met een frisse blik de confrontatie aangaat. Pijn is niets meer of minder dan groeipijn.

Iedere situatie is anders, al is het in detail. En het is mooi als je dat kunt zien!

Mag jij stralen van jezelf?

Mag jij stralen van jezelf?

Sommige mensen zijn er handig in om hun tekortkomingen uit te vergroten en er tegenaan te schoppen. Anderen gebruiken hun zwakke kanten om hun kwaliteiten te verhullen. Zo blijven ze “lekker” hangen in het sombere verleden. Tekortkomingen of zwakke kanten worden vaak als negatief beschouwd.

Maar is dat wel terecht? Misschien zijn het superfijne tools die je kunt gebruiken om jezelf te ontwikkelen. Om nog beter te worden in datgene waar je al goed in bent. Misschien vormen je tekortkomingen juist wel de sleutel tot jouw succes.

Hoe werkt dat bij jou? Mag jij stralen van jezelf? Of blink je juist uit in dat wat je niet kunt?

 

Van ongemak naar wandelstok

Van ongemak naar wandelstok 

Een tijdje geleden gaf ik een reading aan een jonge vrouw van 15 jaar. Ze heeft pijn in haar voet en haar lichaam laat haar voelen wanneer ze het lastig vindt om zichzelf neer te zetten in het leven. Ze houdt zich dan in.

Ik maakte haar bewust van het feit dat haar lichaam met haar praat, haar signalen geeft als ze afwijkt  van haar stralende ik. Ondertussen benadert ze het anders:  als ze de pijn in haar voet voelt, herinnert ze zichzelf eraan dat ze uitgedaagd wordt om voor zichzelf te gaan staan en zich te laten zien.

Die bewustwording zorgde voor heling. Het ongemak werd een wandelstok die haar ondersteunt om een stralende ik te zijn!

× Stuur Whatsapp bericht