Groeipijn

Groeipijn 

Herken jij dat ook, dat je steeds weer hetzelfde gevoel hebt waarin je vastloopt? Als een trigger komen dezelfde situaties telkens terug op je pad. Wéér voel je die angst, wéér heb je pijn van je oude wonden en wéér krijg je dat gevoel dat je zo klein maakt.

Maar bedenk je dan dat je niet enige bent. We stoten allemaal onze neus en we lopen allemaal schrammen en littekens op. Daardoor groei je.

Op het moment dat je zo’n litteken opdoet, bedenk je dat je dát nooit meer mee wilt maken. Daarom is het een natuurlijke reactie dat je wegduikt als je diezelfde pijn herkent. Je kijkt dan met je oude “littekenbril” naar die situatie. Maar die bril kun je afzetten. Je kunt vanuit het nu naar die situatie kijken. Is het wel dezelfde pijn of ben je ondertussen een aantal stappen verder?

Is het niet zo dat die situaties terugkomen op je pad om je te laten groeien? Dat kun je zien als je je niet verschuilt achter die oude littekenbril, maar hem opzij legt. Als je met een frisse blik de confrontatie aangaat. Pijn is niets meer of minder dan groeipijn.

Iedere situatie is anders, al is het in detail. En het is mooi als je dat kunt zien!

× Stuur Whatsapp bericht